Smart-brikke for å finne nøkler

Leter du ofte etter husnøkkelen eller bilnøkkelen selv om du egentlig har en fast plass for dem? Da er du ikke alene, men det finnes hjelp. Et lite plastkort kan spare deg for mye irritasjon. Selv om du alltid henger fra deg nøklene der de skal henge, er de likevel ikke der når du trenger dem. Denne selvmotsigende setningen brukes dessverre ofte av alt for mange mennesker.

Postmannen

Årsaken til at folk roter bort nøklene er ikke alltid mangelen på et sted å henge dem fra seg. Det som gjør at du fraviker fra dine rutiner kan være alt fra telefonsamtaler, til kjæledyr, eller postbudet. Resultatet er uansett at nøklene ikke er der du forventer at de er. Det er mange flere snodige steder enn på toalettet at nøkler kan forsvinne.

Løsningen på problemene er en enkel liten plastbrikke som enten kan festes på nøkkelringen eller på noe annet. For eksempel kan du bruke en tosidig teip til å feste den under sykkelsetet ditt. Du kan også slippe den rett opp i en ryggsekk. Kort sagt på hva som helst.

Enkel app

Plastbrikken din er avhengig av telefonen din for å kunne gi ifra seg en lyd. Dermed er du like langt hvis du har lagt fra deg telefonen på det samme stedet som nøklene, men undersøkelser viser at folk er langt mer knyttet til telefonen enn til nøkkelknippet. Derfor er sjansene relativ store for at du har mobilen tilgjengelig når du savner nøklene, men som Storspiller Casino må du kanskje ta en pause for å lokalisere nøklene.

Slike brikker bruker Bluetooth og telefonen din må tilknyttes via en app. Det finnes selvsagt apper for både iPhone and Android. Når du først har satt opp appen hjelper den deg raskt å finne, ikke bare en brikke, men så mange brikker du ønsker. Teoretisk kan du ha brikker festet til nøkler, bikkjer, sekker, sykler og alt mellom himmel og jord.

Solid brikke

De smarte små brikkene er ingen ny oppfinnelse, men de er fortsatt svært nyttige for de som har blitt vant til dem, og de er dessuten utrolig robuste. Mange brukere rapporterer at de har brukt samme brikke i årevis uten at den har gått i stykker. Brikker overlevd utflukter, barnehender, og turer i vaskemaskinen.

Moderne versjoner av slike brikker har selvsagt nye funksjoner, som at de virker motsatt vei, ved at du kan finne telefonen din ved å trykke på et punkt på brikken. likevel er det sjelden behovet går den veien. Enten man liker det ikke tar ikke folk med seg nøklene på do for å studere dem nærmere. Heller ikke for å slappe av en times tid med nøklene på sofaen.

Skal man kritisere brikkene for noe må det fortsatt være at bluetooth bruker mye strøm, og at det derfor kan tømme mobilens batteri, men her er trikset å huske å slå av bluetooth. Dernest er det velkjent at bluetooth har begrenset rekkevidde. Det er med andre ord ikke alle steder som egner seg for bruk av brikke.