Noen ting er verre å miste enn andre

Det er ikke særlig gøy å miste noe man er glad i, og heller ikke noe man trenger. Men det er noen ting som er verre å miste enn andre, enten det er en fysisk ting eller noe digital på nett eller på mobilen eller dataen for eksempel. Når vi snakker om å miste ting, så er det faktisk en ting som ikke alle vet. Det er nemlig noen ting som er mer alvorlige å miste enn andre.

Hvis man mister nøklene sine, kan man få hjelp av en låsesmed, hvis man mister mobilen sin, kan man kjøpe en ny og overføre dataene sine gjennom skyen, men hvis man investerer i kryptovaluta og mister kodene sine, så er det ingen måte å få tak i dem igjen på. Du kan lese mer om aksjer på https://aksjeskole.com/ hvis vil vite mer om å investere. Derfor er det smart å ikke bare oppbevare dem fysisk, men å ha en online lommebok til kryptovalutaen sin.

Vanlige ting som folk glemmer eller mister

Det er jo ikke akkurat ting som krypto-lommebøker som havner på hittegodset, så hva er det egentlig folk flest glemmer rundt omkring? Det er noen ganger stor variasjon i hva folk mister, men det er helt klart noen fellesnevnere når det kommer til hva som kommer inn på hittegods og blir oppbevart der. Det er kanskje ikke så vanskelig å se for seg hva disse tingene er, og særlig hvis man tenker på hvor folk stort sett mister eller glemmer ting.

Vi kjenner det alle sammen veldig godt. Vi sitter på et tog, et fly, en buss, en båt – et eller annet, og skal bare legge fra oss noe mens vi sitter der. Men når vi skal av, er det som om vi på magisk vis glemmer at vi har lagt fra oss noe i setet ved siden av oss, eller stukket ned i lommen på setet foran oss. Og her er det noen klare gjengangere, som fyller opp hittegods verden over. Dette gjelder både helt vanlige ting, og ikke helt så vanlige ting.

De vanligste tingene som blir glemt er for eksempel at man glemmer igjen eller mister nøklene sine, lommeboken sin, telefonen sin, eller boken man satt og leste, men la ifra seg. Det er hodetelefoner, vannflasker og alle mulige andre ting man kan forestille seg at man har med seg på tur. Alt som har med mat og drikke blir jo ikke lagt på hittegods, men det er for eksempel vanlig at det blir glemt fine vannflasker, og de blir selvsagt tatt vare på og lagret på hittegodset.

Lever inn ting du finner

I Norge har vi en veldig sterk kultur når det kommer til å levere inn ting vi finner. Det kan være fristende å bare ta tingene til oss selv, men de aller fleste leverer inn ting til hittegods, noe som gjør det mye lettere for den som mister det med å finne det igjen, og man vet jo aldri om det er noe av stor betydning for vedkommende.

Dette er en veldig fin ting, og noe vi alle burde gjøre. Det å levere inn er bra å gjøre og føles også mye bedre enn noe annet. Det er nemlig lett å forestille seg hvor glad man selv ville blitt, hvis situasjonen var motsatt.