Hvorfor kjøpe Bitcoin og hvordan oppbevarer du dem trygt?

Kryptovaluta er en spennende og tilgjengelig måte å investere og spare penger på, med Bitcoin som leder. Med potensialet for høy avkastning, lave transaksjonsgebyrer og sikkerheten til blokkjedeteknologi, er det ikke rart at Bitcoin har blitt en så populær form for valuta. Men før du dykker inn, er det viktig å forstå hvordan du skal kjøpe Bitcoin og oppbevarer dem trygt. Denne omfattende guiden vil lede deg gjennom alt det grunnleggende om Bitcoin og gi deg verktøyene og ressursene du trenger for å komme i gang. 

Lagre og sikre dine Bitcoins

En av de første tingene du må gjøre før du kjøper eller handler Bitcoin, er å finne et trygt sted å lagre det. Hvis du lagrer digitale eiendeler på nettet, kan du fort bli hacket og få pengene dine stjålet. 

Den beste måten å beskytte investeringen din på er å lagre Bitcoin offline i det som er kjent som en “cold wallet”. Dette er en maskinvare som ikke er koblet til internett og som ikke kan hackes. 

Du trenger en internettforbindelse for å veksle Bitcoin mot tradisjonell valuta hvis du velger å lagre dem på nettet. Hvis du vil bruke en online lommebok, se etter leverandører som bruker multisignaturteknologi. Dette sikrer at ingen person har full kontroll over pengene dine. 

Lommebøker med flere signaturer er også et godt valg hvis du planlegger å kjøpe, handle eller lagre store mengder Bitcoin. Hvis du lagrer store mengder Bitcoin på nettet, sørg for å regelmessig se etter sikkerhetsvarsler for å holde deg oppdatert på potensielle problemer. 

Du kan også sette opp e-postvarsler for å bli varslet hvis noe uvanlig skjer. Hvis du vil lagre en mindre mengde Bitcoin på en nettlommebok, sørg for å bruke en anerkjent leverandør. Du kan finne ut mer om ethvert selskaps sikkerhetsfunksjoner ved å sjekke anmeldelser og lese deres vilkår og betingelser nøye for å se hva de gjør med pengene dine. 

Det er også viktig å regelmessig se etter sikkerhetsvarsler og endre kontoinnstillingene dine tilsvarende. 

Bircoin wallet på mobil

Hvorfor investere i Bitcoin?

Nå som du vet hvordan du kjøper og oppbevarer din Bitcoin trygt, kan du begynne å tenke på å øke investeringen din. Men hvorfor investere i Bitcoin i utgangspunktet? Bitcoin har en rekke fordeler fremfor tradisjonelle valutaer som gjør det til et godt valg for investorer. 

Det er desentralisert –  ingen regjering eller finansinstitusjon kontrollerer valutaen. Det er bare en begrenset mengde Bitcoin som noen gang vil bli opprettet. Dette betyr at etter hvert som etterspørselen etter valutaen øker, vil verdien sannsynligvis også stige. Det er også enkelt å overføre store mengder penger raskt og relativt billig over internasjonale grenser, noe som gjør det til et attraktivt alternativ for bedrifter. Hvis du ønsker å investere i Bitcoin, er det en rekke alternativer tilgjengelige for deg. Du kan kjøpe, handle eller holde det som en investering. Du kan også bruke den til å betale for varer og tjenester, eller til og med donere til veldedige organisasjoner.

Slik sjekker du verdien av din Bitcoin

En av de første tingene du må gjøre når du har kjøpt Bitcoin, er å sjekke kursen i norske kroner. Å finne gjeldende kurs av dine Bitcoins kan gjøres på flere måter. Den enkleste metoden er å slå det opp på Google hvor du finner en kurs som er jevnlig oppdatert. Du kan også sjekke verdien ved å logge på kontoen din. De fleste børser vil også sende deg en e-post hvis prisen på Bitcoin svinger nok til å utløse et varsel.

Tips for handel med Bitcoin

Å investere i Bitcoin er en langsiktig investering, og du bør kun kjøpe det du har råd til å tape. Når det er sagt, kan handel med Bitcoin være en rask måte å tjene penger på hvis du vet hva du gjør. 

De fleste tradere bruker en børs som Coinbase for å kjøpe Bitcoin, og overfører den deretter til en annen børs hvor de kan selge til gjeldende markedspris. Du kan også bruke en megler til å utføre store handler. 

Sørg for å lese vilkårene og betingelsene til enhver megler du bruker for å sikre at du forstår deres retningslinjer og er komfortabel med de potensielle risikoene. I tillegg er det er et par ting du bør huske på når du handler med Bitcoin. 

Den første er at markedet er volatilt og prisene kan endre seg raskt. Så ikke legg alle pengene dine i en handel. Det er også et transaksjonsgebyr knyttet til kjøp og salg av Bitcoin. Noen børser krever et prosentvis gebyr, mens andre krever et fast gebyr per transaksjon. 

Sørg for å lese vilkårene og betingelsene før du handler. Dette er for å være sikker på at du forstår hvor mye du vil bli belastet.

Risikoer forbundet med investering i Bitcoin

Før du dykker inn i kjøp og handel med Bitcoin, er det viktig å være klar over risikoen forbundet med det. De inkluderer potensialet for flere regjeringer til å regulere valutaen, risikoen for cyberangrep og det faktum at prisen på Bitcoin kan krasje. 

En ting å huske på er at myndigheter i økende grad regulerer kryptovalutaer. Land som Australia, Kina, Japan, Singapore og USA har enten implementert eller vurderer for tiden reguleringer for kryptovalutaer. 

I USA diskuterer Kongressen for tiden innføringen av nye lover for å regulere kryptovalutaer. Dette kan påvirke verdien av Bitcoin og andre kryptovalutaer. Det er også risiko forbundet med børsene som er vert for handelsplattformer. 

Mens noen er fullt legitime, har det vært rapporter om børser som har blitt hacket og brukere taper pengene sine.

Konklusjon

Bitcoin er en spennende ny investeringsmulighet med mye potensial. Hvis du ønsker å øke pengene dine, er det definitivt verdt å utforske. Først må du forstå det grunnleggende om hvordan det fungerer. Hvordan du kjøper og oppbevarer det trygt og hvordan du sjekker verdien av investeringen din. 

Når du har fått alt dette under beltet, kan du begynne å handle og investere i Bitcoin og andre kryptovalutaer for å se enda større avkastning. Med denne omfattende guiden har du alt du trenger for å få mest mulig ut av din erfaring med kryptovaluta og utvide investeringsporteføljen din.