Her finner du Bitcoin kurs og hva som påvirker prisen

Bitcoin er den desidert mest omsatte kryptovaluta, og den første på markedet i 2009.  Mange følger med på kursen for å finne gode utgangspunkt for å enten kjøpe eller selge Bitcoins. Men hvor finner du nøyaktige tall, og hvor mye koster det å kjøpe Bitcoins? I denne artikkelen derimot, skal vi se nærmere på hvorfor prisene varierer på de forskjellige kursene. 

Hvor kan jeg finne nøyaktige den Bitcoin kursen?

Du kan sjekke ut Bitcoin kurs på Nettavisen for oppdaterte valutakurser for de fleste større valutaer. Uansett hvilket alternativ du velger, er det viktig å gjøre undersøkelser og sørge for at prisene du får er nøyaktige. På den måten kan du få mest mulig ut av investeringen din.

Du kan også bruke en søkemotor som Google. Bare skriv inn «bitcoin valutakurs» og du vil bli presentert med en liste over forskjellige nettsteder som kan gi deg den nyeste kursen. 

Et annet alternativ er å besøke coinmarketcap.com, som gir sanntidsdata om ulike kryptovalutaer, inkludert bitcoin. Er du interessert i å følge med på de nyeste kryptovalutaene som lanseres, er dette nettsiden som gir deg raskt oversikt over nyhetene som lanseres. 

Det finnes altså mange forskjellige kilder du kan bruke for å oppdatere deg på prisen. Men husk at prisene avviker noe fra spotpris om du sjekker kursen hos de forskjellige børsene. 

En Bitcoin bak et prisdiagram

Hva ligger Bitcoin kursen på nå?

Kjøps- og salgskursen for bitcoin er i konstant endring. I skrivende stund svever bitcoins nåværende valutakurs rundt 164.000 kroner. Denne kursen forventes å svinge i løpet av de kommende månedene og årene, noe som gjør det vanskelig å forutsi hva den eksakte valutakursen for bitcoin vil være i fremtiden. 

Når det kommer til kjøp og salg av bitcoin, er det viktig å ta hensyn til vekslingsavgiften som også legges til kursen. Denne avgiften betales til plattformen du bruker hver gang du foretar en transaksjon. 

Gebyret kan variere, men er vanligvis rundt 0,2 % til 0,5 %. Derfor er det viktig å forstå at kursen du ser på enten Google eller Coinmarketcap er ikke den samme som du ser hos børsene som veksler valutaen. 

Hvilke faktorer påvirker Bitcoin kursen?

Bitcoin er en av de mest populære og flyktige digitale valutaene i dag. Å forstå faktorene som påvirker prisen kan hjelpe investorer med å ta kloke beslutninger og unngå kostbare feil. Valutakursen på Bitcoin bestemmes av etterspørselen og tilbudet i markedet. 

Hvis flere kjøper Bitcoin, vil prisen øke, og hvis flere selger den, vil prisen synke. En annen faktor som påvirker Bitcoin-prisen er kostnadene ved gruvedrift. Etter hvert som kostnadene for gruvedrift øker, kan Bitcoin-prisen også øke ettersom gruvearbeidere trenger å hente inn kostnadene sine. 

Andre faktorer som regjeringens retningslinjer og forskrifter, antall Bitcoin i omløp og mengden Bitcoin som holdes av store investorer kan også påvirke prisen. Så hvis du ønsker å investere i Bitcoin, er det viktig å holde øye med alle disse faktorene. Med riktig kunnskap og forståelse kan du ta bedre beslutninger og maksimere fortjenesten.

Hva ligger Bitcoin kursen på nå?

Kjøps- og salgskursen for bitcoin er i konstant endring. I skrivende stund svever bitcoins nåværende valutakurs på rundt 164.000 kroner. Denne kursen forventes å svinge i løpet av de kommende månedene og årene, noe som gjør det vanskelig å forutsi hva den eksakte valutakursen for bitcoin vil være i fremtiden. 

Når det kommer til kjøp og salg av bitcoin, er det viktig å ta hensyn til vekslingsavgiften som også legges til kursen. Denne avgiften betales til plattformen du bruker hver gang du foretar en transaksjon. 

Gebyret kan variere, men er vanligvis rundt 0,2 % til 0,5 %. Derfor er det viktig å forstå at kursen du ser på enten Google eller Coinmarketcap er ikke den samme som du ser hos børsene som veksler valutaen. 

Hva blir Bitcoin kursen i 2023?

Mange eksperter mener at prisutviklingen kommer til å gå oppover i 2023. Bitcoin-prisene falt dramatisk i 2022 med over 50 %. Det er noen årsaker bak dette plutselige fallet. Det ene var de stigende rentene i USA, som fikk investorer til å se andre steder etter avkastning. I tillegg førte det høye nivået av institusjonell finansiering til Bitcoin til mye stress. 

Etter hvert som etterspørselen etter Bitcoin vokste, vokste også størrelsen på markedet. Dette førte til at de mer risikable investeringene ble priset ut av markedet. Dette fikk investorer til å selge Bitcoin, noe som førte til et dramatisk prisfall. 

Den andre viktige faktoren var den økende reguleringskontrollen. Regjeringer over hele verden blir mer bevisste på Bitcoin og andre kryptovalutaer, og dette har ført til strengere reguleringer og økt grad av overholdelse. Dette har fått mange investorer til å bli forsiktige med å investere i kryptovalutaen og har fått prisene til å falle.

I de siste månedene av 2022 ser vi at prisen begynner å stabilisere seg igjen over 159.000 kroner, men det er uvisst om dette er bunnstasjonen før Bitcoin begynner å bevege seg oppover igjen. Mange mener at kursen kan havne på rundt 107.000 kroner før investorer begynner å kjøpe Bitcoins igjen.