Ikke gå glipp av sjansen – fang kundenes oppmerksomhet med enkle virkemidler

Det er ikke alltid like enkelt å fange kunders oppmerksomhet i en hektisk hverdag. På nett handler mye om skreddersydde kampanjer og målretting, i det offentlige rom er det helt andre tiltak som er avgjørende. I et gatemiljø er det ofte enkle virkemidler, for eksempel plakater eller en tradisjonell gatebukk, som er effektive.

Enkle budskap som fanger oppmerksomheten

En gatebukk er i sin enkleste form helt enkelt et skiltstativ, som lar deg plassere én eller et par plakater på et sted der de får mye oppmerksomhet. Det er vanlig å bruke denne typen gatebukker utenfor butikker eller andre virksomheter, gjerne plassert på et strategisk sted. Det kan for eksempel være positivt å plassere gatebukken slik at den fanger oppmerksomheten til potensielle kunder som går gatelangs.

Du har ikke mye tid til rådighet når du skal kommunisere et budskap via en enkel plakat på en gatebukk. Derfor er det også smart å holde seg til et enkelt og begrenset budskap. I noen situasjoner kan det være relevant med en litt mer omfattende kommunikasjon, for eksempel en meny, men vanligvis er det smart å velge noen få ord, bilder og kanskje et prisbudskap.

Ulike typer gatebukker

De aller enkleste gatebukkene er helt enkelt hengslede stativ med to sider, noe som også gjør det enkelt å flytte slike gatebukker. Samtidig er det også behov for litt større gatebukker, særlig for å unngå at gatebukken bokstavelig blir «tatt av vinden». Da finnes det mange alternativer med robust og tung fot, noe som også gjør det mulig å presentere plakaten helt rett.

I tillegg finnes det et gigantisk utvalg ulike design og materialer å velge mellom, noe som betyr at du kan velge en gatebukk som passer perfekt til både det konkrete budskapet og organisasjonens designspråk i stort. Derfor er det smart å bruke gatebukker, ikke gå glipp av sjansen til å få oppmerksomhet.