Slik filer du nye husnøkler

Hvis du nettopp har flyttet inn i et nytt hus, eller har fått husnøklene stjålet eller mistet disse, må du ta noen skritt for å få laget nye husnøkler. Dette kan være en prosess som virker skremmende i starten, men med riktig informasjon kan det være enkelt å komme gjennom.

I dette blogginnlegget vil vi lede deg gjennom prosessen med å file nye husnøkler. Om du akkurat har kjøpt ny bolig, og gått gjennom boliglån sammenligning for å få best mulig lån, så er det kjedelig å gå på en smell med nøklene.

Men ved hjelp av låsesmeder, kan du file nye nøkler. Slik kan du komme deg tilbake til hjemmet ditt så raskt som mulig. Det er kjedelig å være utelåst fra eget hjem, så følg disse stegene nøye for en knirkefri prosess.

Ta kontakt med utleier

Dersom du bor i en leilighet, er det første trinnet å kontakte utleier. De vil kunne gi deg informasjonen du trenger for å få laget nye husnøkler. Hvis du ikke er sikker på hvem din utleier er, kan du finne kontaktinformasjonen deres i leieavtalen din eller ved å ringe administrasjonskontoret til bygningen din.

Når du har kontaktinformasjonen deres, ta kontakt og forklar situasjonen. De vil sannsynligvis kunne gi deg en liste over godkjente leverandører som kan lage nye husnøkler for deg. Kanskje er du til og med så heldig at de har ekstranøkler liggende.

Ta kontakt med låsesmeden

Hvis du derimot bor i en egen bolig, ikke bekymre deg! Her må du gjøre jobben selv, siden du ikke har noen utleier til å hjelpe deg. Et alternativ er å gå gjennom en låsesmed. Låsesmeder er fagfolk som er opplært til å jobbe med alle typer låser og nøkler.

Når du kontakter en låsesmed, sørg for å ha merket og modellen på dørlåsen for hånden. Dette vil sikre at de kan lage en ny nøkkel som passer til låsen din. I noen tilfeller må du kanskje også fremlegge bevis på eierskap til huset for å få laget nye husnøkler.

Sørg for å file reservenøkler til neste gang

For å sikre at du ikke vil ha dette problemet igjen, anbefales det å file reservenøkler. På denne måten, hvis du noen gang mister husnøklene eller de blir stjålet, vil du ha et reservesett for hånden.

Dette kan gjøres ved å gi en kopi til en pålitelig venn eller et familiemedlem, oppbevare en kopi på et trygt sted hjemme hos deg, eller til og med skjule en kopi utenfor huset ditt. Uansett er det alltid lurt å ha reservenøkler, da prosessen med å file nye nøkler ikke alltid er så lett. Slik går du igang med selve låsen.

Få tak i dine nye husnøkler!

Når du har kontaktet utleier eller en låsesmed, er det på tide å få laget de nye husnøklene dine! Med riktig informasjon og noen få enkle trinn kan det være enkelt og stressfritt å få nye husnøkler.

Dine nye husnøkler bør tas skikkelig godt vare på. Du kan også eventuelt installere en lås som kan åpnes gjennom mobiltelefonen. Disse alternativene blir rimeligere for hvert år som går, og da trenger du ikke bekymre deg for å miste nøkler. Det er disse låsene mange store bedrifter har byttet til blant annet.