Vi mister større verdier enn noensinne

Før i tiden levde folk flest av det de greide å dyrke i hagen sin, drikke det de fikk fra kua eller geita. Var det noe spesielt de hadde lyst til som de ikke hadde, kunne de bytte sine egne produkter mot det de ville ha. Slik foregikk det i mange hundre år, om ikke tusener av år. helt til betaling og enheter for å betale for tjenester ble tatt i bruk. Til og med et krydder som finnes i alle hjem, pepper, ble en gang brukt som betalingsmiddel.

Vi trenger mer i dag

I dagens samfunn er penger noe vi alle trenger, enten det er fysiske penger eller digitale. uten penger vil vi ikke komme langt her i livet, slik har samfunnet blitt og det er dessverre ikke noe man kan gjøre noe med. Vi lever i en kapitalistisk verden.

Alt vi eier og har er noe vi har betalt, med penger vi har tjent i våre jobber, selv om vi noen ganger vil ta sms lån av flere årsaker. Eiendelen som vi besitter kommer i alle prisklasser. De store utgiftene vi har her i livet er som regel for bolig og bil. I tillegg så har vi faktisk ganske store utgifter til andre ting vi egentlig ikke har behov for for å kunne overleve.

Som for eksempel en mobiltelefon som koster i underkant av ti tusen, eller en hytte på fjellet som koster over millionen. Både mobiltelefon og hytte er noe vi fint kan greie oss uten. Om man absolutt MÅ ha en mobil, trenger man likevel ikke å gå for den aller mest trendy utgaven.

Store verdier går tapt

Når vi eier så mange ting, hvertfall små ting som elektronikk, er det ofte at vi glemmer det eller mister det. ja alle kan være uheldig å miste ting, men noen er mye flinkere å miste ting enn andre. For de som er flink til å miste eiendeler kan det fort bli store kostnader i løpet av livet. det kan være mange ulike grunner til at vi både glemmer og mister ting, som for eksempel laptoper og mobiltelefoner.

Lett å glemme ting

Mobiltelefoner er lettere å miste enn en laptop. Mobilen er mye mindre enn en laptop, og den er med oss overalt vi beveger oss, til og med på do (for 6 av 10 av oss). men man kan lett glemme av eller miste en laptop også om man havner i situasjoner der man er stresset eller andre ting plutselig tar fokusen. Om vi ser på sikkerhetskontrollen på en flyplass, hvor mange mobiler, laptoper, klokker og nettbrett som blir gjenglemt av passasjerer skjer daglig?

Det er nok mange flere enn det vil skulle ha trodd. Men på slike sikkerhetskontroller er det lett å glemme av ting fordi det er mye som tar fokuset. Har man dårlig tid i tillegg er det for gjort å glemme å få med seg alt som er i kassene som blir sendt gjennom røntgenmaskinen.

Skulle man være uheldig å miste eller glemme noe på en flyplass er det alltid best å sjekke med hittegodskontoret der i tilfellet de har fått det inn. Alt som glemmes igjen i sikkerhetskontrollen blir som regel levert inn der. Er det ikke der kan man anse det som tapt og må kanskje søke om et forbrukslån til å kjøpe seg nytt eller benytte seg av kredittkortet.