Mistet jobbnøkkelen?

Har du mistet nøkkelen til jobben? Fortvil ikke, det er mange måter ¨løse dette på: Første du gjør, er å melde fra til en overordnet eller sjefen, for å si ifra om problemet. Ta deg god tid til å tenke gjennom hvor den er. Det er ikke sikkert du har mistet den, men bare forlagt den et sted – det kan være hjemme, i bilen eller faktisk på jobben!

Hvis alt rakner, eller det faktum du mistet nøkkelen egentlig er et uttrykk for, at du er lei av jobben, da er det kanskje på tide å finne seg en ny. Da kan du sjekke oppslag på finn stillinger og søke etter en ny jobb – det er mer vanlig enn du tror, selv når du allerede er i fast jobb.

Hvor så du den sist?

Hvor du så nøkkelen din sist er viktig. Prøv å tenke gjennom når du var på jobb sist, og om du var den siste til å låse. Noen ganger spiller hukommelsen oss et puss, og det kan være nøkkelen ligger på et opplagt sted, som du har glemt helt forbigående.

Har du forflyttet deg i mellom tiden er det fornuftig å sjekke også de. Kjørte du egen bil. er dette et opplagt sted å starte. Samkjører du med kollegaer? da er det bare å ta en telefon ogs pørre fint om de kan sjekke setene for deg. kan være nøkkelen har glidd ut av lomma og ned i en sprekk. Har du benyttet deg av offentlig transport blir det straks litt verre.

Sjekk hittegodskontor

I Norge er det hittegodskontor i de største byene. Dette finner du hos politiet. Siden du har mistet jobbnøkkelen, vil det nok haste, mest sannsynlig, og det vil vanligvis ta flere dager før en gjenstand dukker opp hos politiet – om ikke uker eller aldri. Har du benyttet deg av offentlig transport er det en løsning mere.

Vi har listet opp alle hittegodskontor i de største byene her.

De aller fleste transportselskaper har selv et eget lite hittegodskontor. Avhengig av tiden fra du mistet nøkkelen til du kontakter dem, er det mulig de kan sjekke sentralt eller faktisk også ringe eksempelvis bussjåføren. Mer enn ofte, er de behjelpelige og vil hjelpe deg, spesielt om det er kritisk for deg.

Ta eventuelt kontakt med låsesmed

Har du kanskje ikke en reservenøkkel eller av andre årsaker så vil dere ikke ha en nøkkel liggende rundt? Da er det nok på tide å ta kontakt med en låsesmed. når alle andre alternativer er ute, er dette siste utvei, men ikke desto mindre effektivt.

En låsesmed kan skifte ut låsen og gi deg nye nøkler på dagen. Problemet med systemnøkler, er at alle andre må få ny nøkkel, men det gjelder ikke alltid. Noen ganger holder det faktisk med inn til kontoret eller kun en ny nøkkel til deg.