Tips hvis du har mistet noe

Hvis du mister noe, er det viktigste du gjør å kontakte riktig myndighet. Noen ganger kan det være nærmest umulig å vite hvor du skal begynne. 

Mistet noe uten du vet hvor

Hvis du ikke har noen peiling på hvor du har mistet noe, er det nødvendig å oppsøke politiet der du mistet det. Selv om du bor i en annen by, er det fremdeles hittegodskontoret der du mistet, som vil oppbevare det. Politiet er ofte de som har hittegodskontoret, men det kan også lønne seg å kontakte transportselskapet, fordi disse har også tilsvarende. Eller de oppbevarer gjenstander i et stykke tid, inntil de viderebringer dette til politiet. Jo større by, jo flere muligheter. 

Hvis du vet hvor du har mistet noe

Hvis du vet hvor du har mistet noe ,er det tilrådelig å ta kontakt. For eksempel vil, hvis du har mistet jakken din på en restaurant, er sannsynligheten veldig stor for at den fremdeles ligger der. Betjeningen på slike steder er godt vant med at personer mister noe, og dette vil som regel oppbevares et trygt sted.

Mistet noe i utlandet?

hvis du har mistet noe i utlandet, er det lurt å ta kontakt med hhv. hittegodskontor og steder du har vært. Men her er det også nødvendig å kontakte forsikringsselskapet, for å vite veien videre. Noen ganger kan det være du blir blokkert på enkelte nettsider, fordi du har en utenlandsk IP adresse. Da kan du benytte deg av den beste VPN forbindelse, som gjør det ser ut som du surfer fra Norge.

Vær tålmodig

Hvis du har mistet gjenstander med høy affeksjonsverdi, er det mange eksempler på at disse ikke har dukket opp før etter mange, mange år. Nå får vi håpe du ikke behøver å vente så lenge på nøklene dine da, og er det egentlig noen vits i å vente for lenge før du bestiller nye? dette er en avveining du bør ta. Hittegodskontoret pleier å få inn det meste i løpet av første uke, og hvis du ikke har funnet tingene dine etter dette, blir sannsynligheten gradvis mindre, for at du noen ganger ser det du har mistet igjen.

Noen ganger er det like greit å gi opp

Noen ganger kan det være like greit å gi opp raskt. Det gjelder særlig om du har mistet nøkler, til hus eller bil, fordi dette må bestilles på nytt. Andre gjenstander kan det være mer fornuftig å jakte på. Mange er veldig flinke til å levere inn gjenstander – selv om de har høy verdi. Så aldri gi opp!