Tjen på hobbyen din

Vi alle har kunnskap og ferdighet som vi lærer oss gjennom livet, både via utdanning og skoler, men også via det å leve livet. Noen har kanskje en mer naturlig anlegg og interesse til visse ting enn andre, og da er det helt naturlig at de følger det sporet. Vi snakker blant annet om kanskje stor interesse for bil, data, tall osv. Interessen vår har veldig mye å si når vi velger utdanning, og disse menneskene med spesifikk interesser har en tendens til ofte å velge utdanning og jobber som er relatert med det de kan.

Selv om man har både master og doktorgrad i et spesifikk retning, så betyr det likevel ikke at man ikke kan noe annet. Mennesker med doktorgrad er ansett som veldig smarte folk og flinke innen sitt felt, og folk tror stort sett at det er alt denne personene med en doktorgrad gjør i livet sitt. Men der tar folk veldig feil. Disse menneskene med doktorgrad har andre interesser også, og de kan som regel veldig mye om de andre interessene også.

Smarte mennesker leter alltid etter noe som kan utfordre dem mentalt, og de er ofte sett på som bokormer og geeks.

Doktorgradsstudenten, forfatteren og idrettsutøveren

Å ha en fast jobb og tjene penger på det man er utdannet som er det livet som mange lever under i dag. Men det finnes også en rekke mennesker som jobber med andre ting fordi det ikke er nok jobb innenfor det de har utdanning i.

En jeg kjenner fra gamle dager – en enstøing, geek, bokorm o.l navn ble han kalt av de som ikke virkelig kjente han. Denne utrolig smarte mannen var akademisk smart og jobbet med en doktorgrad men s han tjente penger på hobbyen sin. Ikke de store pengene vel og merke siden dette var for 10-12 år siden, men nok til at han kunne leve litt luksuriøst med tanke på at han var student.

Fysisk utfordring

Vi nevnte litt lenger opp at smarte folk ofte søkte utfordringer, både mentalt og fysisk. Vel denne mannen gjorde begge deler. Foruten å være en doktorgradsstudent, gjorde han research til boken han senere fikk publisert. Mens han gjorde alt dette, noe som krevde MYE arbeid og lesing, hadde han likevel tid til å dra på gymmet og være der 2 ganger om dagen, 6 dager i uken og drev med HARD fysisk trening og utsatte både kroppen og hodet for både slag og spark. For en intelligent mann er hodet det viktigste verktøyet.

Det var som sagt der vi møttes, og kjernen i laget pratet og hang ofte sammen både før og etter treninger. Personlig var jeg meget nysgjerrig på hvorfor denne utrolige smarte mannen valgte å utsette det mest verdifulle verktøyet sitt; hodet – når han var så avhengig av den for å kunne fullføre doktorgradsstudiet og boken sin. Det ærlig svaret forbauset meg veldig, men samtidig veldig forståelig. Han gjorde dette fordi han trengte å utfordre seg selv fysisk og ikke bare mentalt. Og fysisk utfordring kan jeg love deg at han fikk, hver eneste dag på treningene.

Denne mannen var ikke bare god, han var faktisk en av de beste, noe som resulterte i at han fikk kontrakt for å gå kamp i blant annet Sverige og Finland – og samtidig tjene penger for hver kamp. Du undrer sikker hvilket idrett det er snakk om, og vi kan si at det er et av de aller mest populære fysiske idrettene som er å oppdrive nå til dags – MMA.

Tjen på andre kvaliteter du har

Jeg sier ikke her at du skal begynne en karriere innen MMA. Det jeg sier her er faktisk det at selv om du er utdannet til en ting så betyr det ikke at du kan fortsatt tjene litt på si ved å benytte deg av de andre kvalitetene du har.

Språk er et prakteksempel der man kan ha en ekstra inntekt. Kan man flere språk på høyt nivå er det faktisk utrolig mange muligheter å tjene godt. Ofte kan det være så mye arbeid at du faktisk kan tjene mer enn den vanlige jobben du har til daglig. Er du språkkyndig kan du blant annet ta deg freelance jobber som oversetter. Det er mange bedrifter fra hele verden som leter etter folk som kan oversette fra enten engelsk, tysk, fransk o.l til norsk. Spesielt de siste årene har det vært en stor etterspørsel etter oversettere inne e-commerce. Dette er vel noe vi kan takke den hatede COVID-19 for.