Mistet husnøkkelen i Oslo?

Har du mistet noe i en by du ikke kjenner? Da er det heldigvis håp, fordi Oslo har flere hittegodskontor du kan oppsøke.

Oslo er den største byen i Norge, og hvis du er helt ny i byen, er det noen ganger en utfordring å vite hvor du skal henvende deg, når du har mistet noe.

Da kan du, som regel, kontante det lokale politiet eller transportselskapet, for å få en avklaring på hvordan du skal bære deg ad. Er du på flyttefot kan du ta kontakt med aktuelt flyttebyrå Oslo, fordi disse har gjerne lokalkunnskap om hvor har best muligheter til å finne igjen tingene dine. Hvis du er riktig heldig, og har forglemt deg, har flyttebyrået en ekstra nøkkel som du har lånt dem, i forbindelse med flyttingen.

Mistet nøkkelen?

Har du mistet nøkkelen til hjemmet ditt, er det nok en utfordring å vite hvor du skal begynne, og det er lett å føle seg maktesløs. Trekk pusten dypt, og ta kontakt med eventuell utleier. Er du selveier, kan du ta kontakt med boligforeningen eller eventuelt med en låsesmed. Låsesmeden har gjerne døgnvakt, men da skal du belage deg på å betale et ekstra gebyr for tjenester utenom regulær åpningstid.

Låsesmeder i Oslo

Er det sent på dagen, er de fleste hittegodskontor stengt for dagen. Disse stenger sammen med kontortiden til politiet eller transportselskapet. Er skranken betjenten, kan du være heldig, fordi hittegods gjerne blir innlevert akkurat her. Siden du ikke vil ha noen garanti for at du finner hus-nøkkelen uansett, er det kanskje best å hoppe det med en gang, og du sparer utgiftene til hotell. For å få hjelp med låsen må du ha en låsesmed, som er autorisert til å skifte ut låsen for deg og gi deg en ny nøkkel.

I Oslo er tilbudet sort, så du vil ikke ha problemer med å finne en låsesmed, som kan hjelpe deg med en gang, men dette koster. Prisene vi sjekket ligger på 3500 kroner, for å få en servicebil på plass, som kan skifte ut låsen og få deg inn døra. Kostnaden med å bo på hotell kan fort ligge på det samme, og da er det leit om du ikke har mulighet til å finne nøkkelen noe sted, eller få hjelp med ny nøkkel fra huseier eller andre.