Mister de forunderligste ting

Verden over mister noen no hvert eneste sekund. Vi mister de mes forunderligste ting, som bilnøkler, yogamatte, penger – you name it – men noen glemmer det som kun kan betegnse som sjokkerende ting å glemme på bussen, toget elelr hvor enn de har msitet sakene sine.

I denne artikkelen skal vi se på de aller merkeligste sakene som er mistet, som vi vet om i hvert fall, og noen av de på listen er helt utrolige!

#1 Hodeskaller – ja du leste riktig

Tilbake i 2005 var det noen offentlig ansatte som ble sjokkert over et funn av to hodeskaller på en buss. Det viste seg, etter mye om og men, at hodeskallene tilhørte en universitetsprofessor, som brukte hodeskallene i undervisningen. M det hjelper så var ikke hodeskallene helt ferske – faktisk 100 år gamle – men det er da litt av en gjenstand å glemme!

#2 Urne med asken av hans bror

En tysk herremann ble ranet utenfor flyplassen i London, og i kofferten, som ranerne tok med seg, lå asken til hans bror i en urne. Politiet fikk etter hvert hendene på urnen og hadde få spor å gå etter. Det var kun en inngravering fra et begravelsesbyrå i Tyskland, som var eneste ledetråd, men politiet var snarrådige. De fikk oversatt et brev til byrået, og etter hvert ble boren underrettet. Han sa “det var en reise for livet for min bror” – så han hadde i hvert fall ikke mistet humoren.

#3 Cello til 2.5 Millioner dollar!

Det er godt vi har hittegodskontor. Det tenker nok i hvert fall den kinesiske piken, som mistet en cello til den nette verdi av to og en halv million kroner, eller 25 millioner norske med dagens kurs, og er ikke en ubetydelig sum penger.

Heldigvis for den kjente cello-spilleren, vare det noen ansatte på hotellet hvor hun bodde, som fikk sporet opp celloen og returnert det uvurderlige instrumentet til den rettmessige eieren.

#4 Inngravert hodebyste

Vi holder oss til hoder, men ikke så makabert denne gangen, fordi i en glemt bagasje fant ansatte en hodebyste. Opphavet er ikke kjent, og det var heller ingen som oppsøkte hittegodskontoret for å hente den. Etter et stykke tid ble den solgt på auksjon og endte opp som et kaffebord!

#5 Kamera til bruk i verdensrommet og oppskytningsmekanisme for romrakett

Dette må være den merkeligste på listen – eller…? Det tenkte nok hittegodskontoret i Alabama når de fikk innlevert disse. Historien sier ingenting om hvilken rakett det gjaldt eller hva som lå på filmen. Den sier absolutt ingenting om noen måtte stå til ansvar, men det får vi bare tenke oss til når det er en såpass stor organisasjon som NASA.

Det er lett å glemme ting, og noen ganger glemmer vi de merkeligste ting, men heldigvis har vi hittegodskontor rundt omkring i verden som gjør mye jobb i kulissene. Neste gang du glemmer sykkelnøkkelen et sted så kan du trøste deg med at andre har glemt verre ting enn det.