Et kredittkort kan spare deg for mye bry

Et kredittkort kan være «kjekt å ha». Du kan bruke kredittkortet i nær sagt alle butikker og minibanker over hele verden. Et kredittkort fra f.eks. danskebank.no gir deg også mange fordeler, forsikringer og rettigheter du muligvis ikke visste om. Det er en god grunn til at kredittkort er noe «alle» har i lommeboka. Det kan brukes til hverdag, forbruk, reise, bensinkjøp og nær sagt alt mulig du kan bruke penger på. Har du mistet noe har du en kredittreserve til å gjøre nødvendige innkjøp med en gang, mens du venter på forsikring eller neste lønn.

Kreditt tilgjengelig til enhver tid

Et kredittkort gir deg tilgang til en kredittreserve. Denne kredittreserven har du tilgjengelig hele tiden inntil du har brukt opp all kreditten i kortet. Det er en god i de å betrakte denne kreditten som et kortvarig lån, fordi det kan bli dyrt å la kreditten stå ubetalt over lengre tid. Det er anbefalt at du benytter deg av rentefrie perioder, hvis du har muligheten til det, fordi det kan spare deg for veldig mange penger.

Det fleste kredittkort er gebyrfrie og det betyr at du slipper å betale unødvendige gebyrer for å bruke det eller bare for å ha det i lommeboken. Det er mange penger å spare hvis du bruker kortet fornuftig. Mange kredittkort har en del fordeler når du bruker det. Da kan du får rabatter innenfor ulike bransjer og det kan lønne seg å ha dette med i betraktningen når du skal finne et kredittkort som passer ditt bruk.

Reiseforsikring og kjøpsforsikring

Mange kredittkort har reiseforsikringer i kortet. Hvis du betaler over halvparten av transportkostnadene til ferien din, vil du ha en reiseforsikring som kan være jevnbyrdig med andre tilbud på markedet. Det sparer deg for penger og gir deg en ekstra trygghet på reisen. Du bør sette deg godt inn i de betingelsene som gjelder for din reiseforsikring så du vet hvilken dekningsgrad og hvor mye den dekker i kroner og ører.

Det er også en del andre rettigheter i kortet som du bør være oppmerksom på. Ulikt et debetkort, kan du ha rettigheter hvis en vare du kjøper er mangelfull. Sjekk opp i hvilke rettigheter du har og de kan også gjelde i utlandet. Du bør lese gjennom all dokumentasjon du får fra kredittkortselskapet slik at du får mest mulig utbytte av å bruke det – selv på ferie!

Rabatter og cash-back bonus

Det er mange rabatter å hente med et bra kredittkort. Veldig mange kredittkortselskap har gode avtaler med butikker, tjenester og utsalgssteder, som de kan tilby sine kunder. Da kan du får tilgang til gunstige rabatter på utvalgte steder, noe som kan spare deg penger i hverdagen.

Noen kredittkortselskap tilbyr også cashback-bonus. Dette er en form for bonussystem hvor du får penger tilbake når du bruker kortet på utvalgte varer eller tjenester. For den flittige bruker av kredittkortet er dette en veldig god «deal» og gir deg muligheten til å planlegge bruken din for å spare penger på de varene du kjøper mest av og som gir deg størst mulig utbytte av å bruke kredittkortet.

Kjøp drivstoff med kredittkortet og få rabatter

Spar penger på billigere drivstoff med kredittkort, som har avtaler med noen av de største leverandørene av drivstoff i Norge. Når du bruker et bensinkort, med kreditt, får du rabatter når du kjøper drivstoff på utvalgte bensinstasjoner i hele Norge. Det er også flere andre rabatter i disse kredittkortene og passer veldig godt for deg som vil spare penger på drivstoff.

Du får tilgang til rabatter ved noen av de største bensinstasjon-kjedene i Norge og får rabatter hver gang du fyller på nytt drivstoff i bilen din. Hvor mye rabatten er på varierer, men det er garantert at du sparer penger på det. Hvis du kjører mye, er det en type kredittkort du ikke bør være foruten.

Du får også rabatter på utvalgte varer eller utsalgssteder, og denne rabatten kan gi deg en betydelig besparelse i det lange løp. Det er som regel innenfor enkelte varetyper eller bransjer at du får rabatter. Du bør sette deg inn i de ulike fordelene så du vet du får det beste ut av kredittkortet til enhver tid.

Kredittkortet som en reserve

Du vil ha en kreditt i kortet som kan variere fra noen få tusenlapper til hundretusenvis av kroner. Du behøver ikke mer i kreditt enn du kan bruke på en måned eller to, for så å kunne betale det tilbake. Et kredittkort er å betrakte som et kortvarig lån hvor du får tilgang til en kontantreserve når du behøver det. Du kan selvfølgelig bruke lang tid på å betale tilbake benyttet kreditt, men du bør ikke overstige denne perioden med tolv måneder.

Kredittkortet gir deg tilgang til penger, som du kan bruke over hele verden, i  utallige utsalgssteder, og som er trygt og sikkert å bruke.

Få minimalt med utgifter når du bestiller et kredittkort

De fleste kredittkort er gebyrfrie dog du skal ikke betle noen penger for å hverken bestille det, bruke det eller ha det tilgjengelig. Det er kun på enkelte transaksjoner du kan bli belastet for gebyr, og det gjelder spesielt hvis du skal bruke kredittkortet til å betale i en utenlandsk valuta.

Ellers er det ikke noen gebyrer for å bruke det når du skal dra kortet i et utsalgssted eller hvis du benytter det til å betle med på nett. Sett deg inn i de ulike tilbud du har, fordi det kan variere litt med gebyr. Men i hovedregel så er det sjeldent du blir belastet for slike transaksjoner.

Vilkår for å bruke kredittkortet

Sett deg alltid inn i de vilkår og betingelser som gjelder for et kredittkort. Det kan være du har krav på noen ting du ikke visste og at det er noen betingelser som skal oppfylles. Mange kredittkortselskap reklamerer for eksempel med, at det er en reiseforsikring i kortet. Men, for at den skal være gyldig mår du bruke kredittkortet til å betale reisen med. Detaljer som det, kan være av stor betydning for deg. Har du noen spørsmål til bruk og vilkår, er det anbefalt at du tar kontakt med kredittkortselskapet direkte.