Er det mulig å få forbrukslån på timen?

Du har sikkert oppdaget det du også, at livet noen ganger tar noen vendinger der innholdet i lommeboka eller på bankkontoen ikke strekker til. Det kan være bilen som tar kvelden, eller hvitevarene, uansett så trenger du å fikse dette umiddelbart og da er forbrukslån den raskeste og kanskje eneste mulighet. Regningen på bilens reparasjon må som regel betales i det du henter bilen på verkstedet, og du har ikke noe annet valg enn å løse den ut for du trenger den bilen.

Det samme gjelder nødvendige hvitevarer, du kan kanskje vente til neste lønning med å kjøpe ny tørketrommel, men det er verre med kjøleskapet. Tom konto og lenge til neste lønning, gjør at forbrukslån er løsningen mange velger i slike situasjoner. Da er det sikker også greit å vite at mange av de som låner ut penger uten sikkerhet gir raske svar og raskt utbetaling av lånet.

Bare husk, som alltid, at uansett hvor mye du låner og hvor gode grunner du har til å ta opp et lån så skal pengene betales tilbake med både renter og gebyrer. Du bør derfor være helt sikker på at du virkelig trenger pengene og bruke dem til det du hadde tenkt. Aldri lån mer enn du ser i budsjettet ditt at du klarer å betale tilbake.

Rask godkjenning takket være dagens teknologi

Umiddelbare kriser krever like umiddelbare løsninger, og det finnes mange banker som har spesialisert seg på slike situasjoner og opererer med lånetilbud der du får svar i løpet av en times tid. Det er ikke alltid pengene kommer like fort, men du får i hvert fall svar på om du får lån eller ikke og det er definitivt god hjelp. Når du er ute etter å få penger på kontoen fort, er det gjerne mindre beløp det er snakk om. Uansett hvor dårlig tid du har så er det lurt å gjøre jobben for å finne billigste forbrukslån, fordi ugjennomtenkte valg kan koste deg dyrt i lengden.

De fleste aktørene på markedet låner da ut beløp som ligger fra noen få tusen og opp til hundre tusen kroner. En søknad om lån utløser umiddelbart en sjekk av din finansielle situasjon. Banken bruker informasjonen du har oppgitt i søknaden samt data som er tilgjengelig i offentlige registre for å vurdere om du er en de trygt kan låne ut penger til.

Til tross for den grundige gjennomgangen av økonomien din, spør de ikke om hva du skal bruke disse midlene på og dermed har du frie hender til å kjøpe kjøleskap, betale for reparasjoner eller noe helt annet. Det viktige for banken i slike tilfeller som involverer forbrukslån er ikke hva du skal bruke pengene til, men at du kan betale tilbake.

Det er mye hjelp i BankID

Den moderne teknologien har for lengst inntatt finansverdenen, og med det bankene. Det betyr at de aller fleste prosesser går automatisk og dette er en av grunnene til at du får en rask tilbakemelding på lånesøknaden din.

Du trenger ikke lenger vente på at mennesker skal sjekke deg og dine opplysninger manuelt, alt gjøres av effektive datamaskiner. Systemet bruker dine opplysninger samt den informasjonen de har tilgang til for å bedømme om de kan innvilge søknaden din eller ikke.

En positiv tilbakemelding betyr at lånedokumenter og alle andre nødvendigheter kommer til e-posten din. Synes du alt ser bra ut godkjenner du lånet med den BankID du har fått utlevet fra banken din som eksempelvis DNB.no. Denne har du enten som kodebrikke eller som app på telefonen din. Dette er ikke bare en rask løsning, men det er også mye sikrere enn å sende slike papirer i posten.

Dersom du blir bedt om å sende inn flere dokumenter gjør du også dette kjapt og greit ved å skanne dem inn og sende dem av gårde ved hjelp av elektronikken.

Långivere som tilbyr rask service

Det finnes flere långivere som tilbyr denne formen for rask service. Eksempel «Bank A», som låner ut beløp fra ti tusen til tre hundre tusen kroner. Det lengste du kan bruke på nedbetalingen er ti år, men du kan velge å gjøre det på kortere tid om du ønsker. Er du heldig og får et godt resultat av kredittvurderingen kan du få en rentesats helt ned i rundt 8 %, ellers kan den også gå opp til rundt 23 %.

«Bank A» legger også til de sedvanlige gebyrene, som etableringsgebyr og termingebyr. Søknaden kan du selvfølgelig sende inn via nettsiden de har, men husk at de krever at du har fylt 20 år, har en fast månedsinntekt og ingen anmerkninger som dårlig betaler. De behandler alle søknader umiddelbart og svarer veldig raskt.

Eksempel «Bank B» som behandler søknader og låner ut penger raskt. Her kan du låne beløp helt ned i 10 000 kr og helt opp til 500 000. Du får lov til å bruke fire år på mindre lånebeløp, åtte år på de mellomstore og hele femten år på de største. Renten avhenger igjen av denne kontrollen de gjør av din økonomi, men den ender nok opp et sted mellom 8 og 20 %. Her er det også snakk om et par gebyrer, akkurat de samme som over, og i tillegg må du oppfylle aldersgrensen på 21 år og tjene minst 230 000 årlig. Send inn søknadskjemaet ditt elektronisk og med litt hjelp av teknologi og mye hjelp av teknologi har du penger på kontoen din samme dag.

Så, som svar på det første spørsmålet, så går det faktisk an å få innvilget et lån og utbetalt penger mer eller mindre på dagen. Det kommer litt an på når på dagen du søker, hvor mye du søker om og at du blir godkjent. Men, faktum er at det lar seg gjøre.