Slik finner du tapte ting

Mange av oss mister viktige eiendeler som vi ikke kan leve foruten. Dette er svært irriterende og skaper et kaos vi gjerne ikke vil oppleve. Det er derfor viktig at du passer på de viktigste eiendelene på en tilstrekkelig måte. Du bør derfor bære med deg dine eiendeler i en veske eller i lommer som er godt sikret mot at ting kan falle ut.

Det verste som kan skje er gjerne å bli offer for et tyveri. Dette kan skje overalt uavhengig av hvor du befinner deg. Det er alltid viktig å passe på viktige eiendeler dersom du befinner deg sammen med mange andre ukjente mennesker både på dagtid og kveldstid. Du bør derfor ta visse forholdsregler om du har tenkt deg ut blant folk med dine verdisaker.

For å være sikker på at du eventuelt får tilbake tingene du mister kan du enkelt skrive inn kontaktinformasjon i vesken eller bagen som du har med deg. Folk mister gjerne lommebøker, telefoner og andre ting. I tillegg kommer ofte passord til online-kontoer også på villspor, enten det er passord til live casino spill eller bankkontoen din.

Mistet ting

Lås uvedkommende ute med kodelås

De fleste av oss har opplevd å miste elektronisk utstyr som vi ønsker å finne igjen så raskt som mulig. Det enkleste om du ikke finner mobilen idet du skal ut døren er å få noen du kjenner til å ringe mobilnummeret ditt. Du kan eventuelt også ringe fra din PC eller bærbare enheter som laptop eller nettbrett.

Du kan eksempelvis ringe mobilen din ved å benytte deg av Facebook på en annen enhet. Mange tekniske duppeditter lar deg enkelt finne nøklene dine ved å gjenta lyden som du lager. Du kan på denne måten raskt finne nøklene dine i en mørk bil eller rett før du skal gå ut døren uten problemer.

Dersom du har mistet mobilen eller din bærbare enhet utenfor hjemmet er det viktig at du på forhånd bruker passord på mobilen og annet elektrisk utstyr som du bruker ofte. Du bør derfor benytte deg av en kodelås på både mobil, nettbrett og laptop. Dette vil føre til at det blir vanskeligere for uvedkommende å bruke tingene dine.

Sperring av SIM kort og passord

Dersom du opplever å miste eller å bli frastjålet en av dine personlige eiendeler bør du vurdere om du bør anmelde hendelsen. Det anbefales også at du forsikrer dine eiendeler slik at du kan få igjen penger fra forsikringen om du blir utsatt for tyveri.

Det er derfor spesielt viktig at du forsikrer innboet ditt og dine eiendeler som du skal ta med deg på en eventuell reise. Det første du bør gjøre om du mister dine personlige eiendeler som mobil og lommebok med bankkort er å sperre tilgangen for uvedkommende.

Dette gjøres raskt ved å ringe til mobilselskapet som du benytter for å sperre SIM kort. Du bør også vurdere å kontakte kundesenteret ved de tjenestene som du benytter daglig for å få nytt passord eller for å sperre kontoen.