Ofte gjenglemte ting

Har du noen gang mistet telefonen din eller gifteringen som betyr så mye for deg? Eller kan du ikke finne igjen kameraet ditt eller har minstemann mistet leken sin? Ja, sånn kan det ofte gå når man stresser fra den ene til den andre terminalen på flyplassen eller skal skynde seg å nå neste buss. Det er veldig vanlig at folk mister ting.

Og ofte forblir gjenglemte ting overlatt til noen andre eller havner på hittegodskontoret.

De vanligste tingene å miste

Ofte gjenglemte ting er som noen og enhver kan tenke seg ting vi trenger i hverdagen, eller ting som er kjærkomne for oss, for eksempel:

  • Husnøkler
  • Mobiltelefon
  • Kameraer
  • Bamser
  • Smykker
  • Minnekort
  • Penger
  • Kredittkort

Det som er fint er at man har sider som hittegodskontoret.com. Her kan man både lete opp funnet gods og ikke minst legge ut etterlysninger av forsvunnent saker og ting. Denne tjenesten er laget for å gjøre det enklere å finne riktig eier av riktig utstyr og faktisk gjøre det mulig å gjenforene de to. Gjennom siden har mange fått igjen tingene sine. Det skal kanskje mye til før man pakker i seg en nikotinfri snus etter en slik opplevelse, for man vet jo aldri helt sikkert hvor den har vært.

Så hva gjør du neste gang?

Forhåpentligvis mister du ikke noe på din neste reise, men du skal alltid vite at det finnes ei råd. Problemet er ofte at man ikke vet hvor man har mistet tingene sine, og derfor hender det som oftest at folk bare gir opp tingen. De fleste kan få igjen egenandel på reiseforsikringen og velger derfor den enkle løsningen. Mens andre synes det er viktig å ta vare på tingene sine og ønsker det eksemplaret som de mistet.

Det du gjør om uhellet er ute er selvfølgelig å sjekke hittegodssiden på internett. Om du ikke finner noe her, anbefales det å ta kontakt med de stedene man har oppholdt seg etter at gjenstanden forsvant, enten det er på hotellet, i skibakken, på flyplassen eller i restauranten. Det kan helt sikkert hende at de kan gi deg en gledelig nyhet om at tingen du mistet er funnet. De tar i mot saker fra hele landet.

Men har du mistet noe i utlandet, kan det være for sent allerede. Forhåpentligvis var det bare en halv boks med nikotinfri snus, men er det noe av større verdi, ja, da må du kanskje kontakte UD. Ta kontakt med turistkontoret du benyttet deg av hvis det er mindre verdifulle saker.